SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een perfecte smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per periode betaalt een stuk niet zo hoog zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een abonnement afsluit voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone koop je je periodieke kosten in twee delen. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon bepalen dat je na de contractduur je smartphone voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Heel veel klanten betalen meestal meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al snel 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een telecomabonnement is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral handig voor de koper die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top