SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een perfecte luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je jaarlijks betaalt aanzienlijk lager zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een abonnement afsluit voor €12 tot €22 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €25. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only zonder aansluitkosten

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement betaal je je jaarlijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je smartphone voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. Ontzettend veel klanten betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een telefonie abonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral slim voor de afnemer die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telecomabonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is waarschijnlijk genoeg om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top